Refleksjoner fra

LINDA

Jeg er opptatt av mental helse. Når hverdagen føles tung og livet føles vanskelig hjelper det å snakke om det. En forståelse for hvordan menneskesinnet fungerer har hjulpet meg og mange jeg snakker med.

Gå til online Timebestilling

8 mars 2017. Om kvinnedagen og takknemlighet.

Uansett kvinne, sykepleier eller ikke, menneske… veien blir til mens vi går.  Vi kan alltid lære noe nytt. Alle har noe å lære! «Læreren» kan være «forkledd». Med dette mener jeg at vi kan lære av de vi i utgangspunktet kanskje ikke trodde vi hadde noe å lære av.

«Let us never consider ourselves finished nurses…we must be learning all of our lives».

Florence Nightingale

I dag er jeg takknemlig for å være kvinne. Jeg tenker på alle de sterke kvinnene som har kjempet uten å la seg begrense av andre eller egne tanker.

Hva fyller du tankene med før du skal sovne? Takknemlighet over det du fikk til eller negative tanker om hva du ikke fikk til. Ubevisst blir vi påvirket av de tankene vi har før vi faller i søvn. Velger du glede, kjærlighet, takknemlighet… får du garantert en bedre søvn.

 

 

Tanker om kosthold

God lørdag!

I dag startet jeg dagen med å lage nøttebrød og gjøre klar til koking av kraft. Som tidligere vegetarianer satt det langt inne å begynne å koke kraft på ben. Min kollega Nina Husø på Senter for livsstilsmedisin er ernæringsterapeut og er en av de som skriver for Diesensa blogg. Det er der jeg har hentet oppskriftene på nøttebrød og kraft.

Diesensa blogg er en plattform som hjelper mennesker til å ta grep om egen helse med fokus på livsstil. Kostholdet er ikke bare beregnet på diabetikere men for folk som er opptatt av helse og hva det vil si å spise sunt.

I november 2016 var jeg på konferanse i Sandvika sammen med kolleger fra Senter for livsstilsmedisin. Konferansen hadde fokus på hjertehelse. Det var da det gikk opp for meg at jeg hadde misforstått hva det vil si å spise sunt. Kostholdet mitt har hatt fravær av fett noe jeg nå forstår er helt essensielt for å ha en god helse.

Etter å ha spist meierismør, cocosaolje og MCT-olje i nå i 2 ½ mnd merker jeg en helsemessig forbedring. Jeg har en opplevelse av at kropp og sinn fungerer bedre. Muskel/leddplager er redusert.

Jeg er ikke der ennå at jeg velger kjøtt, men jeg prøver meg frem og ser at jeg har mye å lære om kosthold. Fordelene ved å koke kraft er mange. Ikke bare styrker den hjertefunksjonen, men den virker dempende på infeksjoner, er søvnfremmende, virker positivt på fordøyelsen, avgifter kroppen og mye mer. Mange vil kanskje si at jeg som sykepleier burde visst hva et sunt kosthold er? Dessverre er det manglende og motstridene kunnskap om hva det vil si å spise sunt.

Ha en fin lærerik lørdag! Vær nysgjerrig på egne sannheter og gjør det som gjør deg godt.

Tanker fra Linda

Livsstilssamtaler fra hjertet til hjertet

Det er godt å ha noen å snakke med. Det handler om forebygging og det handler om din mentale helse. Min erfaring gjennom samtaler med andre mennesker er menneskers behov for å bli lyttet til, noen å dele tanker med, det å kunne snakke med noen uten å bli avbrutt eller fortalt hva du skal gjøre. Noen som viser medmenneskelighet og kan forstå.

Jeg lytter til deg, stiller deg spørsmål og «utfordrer» deg slik at du gjennom dine tanker kan se situasjonen i et annet perspektiv.
Når vi mennesker har mye tankstøy eller står ovenfor problemer trenger vi noen som kan hjelpe oss til å se situasjonen fra et nøytralt ståsted og med klarhet.
Når vi kan snakke om universelle sannheter blir det en samtale fra hjerte til hjerte.

Har hverdagen blitt et stressjag?

Har livet blitt annerledes enn det du hadde tenkt deg? Er sykdom og diagnoser blitt det som preger hverdagen? Lengter du til helg, ferie og fri. Føler du at livet er jag og stress?

Hvordan finne tilbake til ro og stillhet til tross for ubalanse og sykdom? Føler du at du ikke har ro? Leter du i omgivelsene? Føler du at du må gjøre noe for å få ro?

Jeg har selv vært der hvor sykdom var en del av hverdagen og jeg levde for helger og ferier, helt til jeg ble bevisst på hva slags misforståelser jeg ubevisst hadde tilegnet meg. Det finnes en bedre hverdag og tilgang på mental helse er iboende hos alle mennesker.

På døren: Sykepleier hjem til deg

Min visjon for denne tjenesten er å kunne være et supplement for de som ønsker samtaler hjemme eller til de som ikke har mulighet til å komme til Lysaker. Det kan være et supplement til f.eks hjemmesykepleien. Det kan være at du f.eks er eldre og at du bor alene og at du trenger noen på snakke med.

Det handler om livskvalitet og om muligheter.

Tjenesten tilbys kun til medlemmer av Senter for livsstilsmedisin.